وبینار بین المللی “همکاری بین ادیان برای ساخت دنیایی بهتر”
با همکاری دانشکده الهیات دانشگاه تهران، مؤسسه لوقا ده و انجمن قرآن و عهدین، وبینار بین المللی با عنوان «همکاری بین ادیان برای ساخت دنیایی بهتر» در روز دوشنبه 6 آبان سال 1402 برگزار گردید.
در این وبینار، گروهی از استادان، دانشجویان و علاقهمندان به مباحث علمی و دینی از سراسر جهان شرکت کردند و درباره چگونگی رفع مشکلات جهان از دیدگاه اسلام، مسیحیت و یهودیت به گفتگو پرداختند. بعد از پخش آیاتی از قرآن کریم، سخنرانان به بیان مطالب علمی خود پرداختند. ابتدا دکتر واعظی، رئیس دانشکده الهیات تهران به شرکتکنندگان خوش آمد گفته و با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، بویژه بمباران بیمارستان و قتل عام کودکان و غیر نظامیان مدارای اسلامی و قرآنی و تفاوت آن را با مدارای لیبرال و غربی، با اسلایدها و نمودارهای متنوع مطرح کردند. سخنران بعدی دکتر دوک هاستتر، پیشوای روحانی صلحطلب در کلیسای منونایت و عضو تیم مدافع بین المللی پاکس کریستی در سازمان ملل متحد سخنان خود را آغاز کرد. وی نسلکشی فلسطینیان را در غزه با نسل کشی مسلمانان در بوسنی هرزگوین مقایسه و آن را محکوم کرد. سخنران بعدی دکتر جوادی از دانشگاه قم بودند. ایشان درباره برتری عدالت بر سخاوت و انواع عدالت از جمله عدالت در خانواده، اجتماع، سیاست و قضاوت سخنرانی کردند. اسقف جان چن، سخنران دیگر این وبینار بین المللی بودند. سخنرانی ایشان با محور عشق به خدا و نیازمندان انجام شد؛ دعوت بدون قید و شرط به عشق و همکاری همه رهبران دینی در زمینه عشق، محور اصلی سخنرانی ایشان بود. دکتر علمی، استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران نیز درباره جایگاه ادیان در ساخت جهانی بهتر سخنرانی کردند. ایشان امکان برقراری صلح را بدون صلح در بین ادیان غیرممکن دانست و از دیدگاه ادیان ابراهیمی انسان را موجودی خداگونه معرفی کردند که باید به او احترام گذاشت.
خانم دکتر بریر، مدیر اجرایی مرکز بین ادیان در نیویورک نیز درباره اهمیت همکاری رهبران دینی برای ساختن جهانی بهتر سخن گفتند. ایشان ضمن محکوم کردن حماس، از نسلکشی صهیونیستها در غزه حمایت کردند.
خانم دکتر نادیا مفتونی، استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران، سخنران دیگر این وبینار بودند که درباره نقش مادران و ضرورت اتحاد مردم جهان در ساخت جهانی بهتر سخن گفتند.
سخنران بعدی دکتر سید ابوالحسن موسوی قدمگاهی، قرآن پژوه و دبیر علمی این وبینار بودند. ایشان درباره مفهوم و جایگاه رفیع عشق در ادیان ابراهیمی سخن گفتند؛ ایشان محبت را به سه مرحله دوست داشتن، عشق و بینهایت عشقورزی یعنی رحمت به همه آفریدههای خدا دستهبندی کرده بیان داشتند در ادامه ادیان ابراهیمی، عشق در اسلام به اوج میرسد. وی ضمن محکوم کردن نسلکشی در غزه به ضرورت حمایت رهبران دینی از ستمدیدگان جهان پرداخته و آن را وظیفه همه انسانها دانستند.
در پایان این وبینار بینالمللی شرکت کنندگان در میزگرد شرکت کرده و به گفتگو پرداختند.
دیدگاهتان را بنویسید